Finn Szauna

A finn szauna, ami egybeforrt egy néppel, szokásaikkal és múltjukkal, még ha nem is ők az igazi felfedezői és kitalálói ennek a fürdőzési szokásnak. Évezredekkel ezelőtt már az inkák, a maják és a közép amerikai indiánok is használták betegségek legyőzésére, testedzésre. Mai napig az egyik legelterjedtebb szauna típus, a wellness programok szerves része. Ideális esetben szabad levegőre nyitható ajtó, vagy ablak található rajta, amin keresztül könnyedén át tudjuk szellőztetni a kabint. A legtöbb Szauna Program típusok a finn szaunához köthetők.

Ebben a szaunában kövek melegítése által, a levegőjét fűtik, a kövek locsolásával a páratartalmat állíthatjuk be. Testünk kívülről befelé folyamatosan melegszik fel, átforrósodik így mesterséges lázat keltve a teljes testfelületen.

Egyesíti a római hőlégfürdő és a török gőzfürdő elemeit. Meglehetősen meleg levegő hatására, 75-95 fok között elindítja a szervezet méregtelenítő mechanizmusát a verejtékezés által a bőr felületén keresztül. Vannak, akik 110 fokon is élvezik a meleg áldásos hatását, edzve a szívet és a keringési rendszert. Lényegesen felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat és a salakanyag kiválasztást.

Az, hogy számunkra frissítő vagy fárasztó a szaunázás az általában egyénfüggő, mindenkinek meg kell találnia a számára legkedvezőbb napszakot, hogy a hatást teste regenerálására fordíthassa. Aki számára inkább fárasztó, az próbálja meg a kora esti időszakokat, segíteni fogja őt az elalvásban. Akit pedig frissít, kezdje a napot vele, jobban könnyebben és üdébben fog telni tőle az egész nap.

Ez a szauna típus elég erősen megdolgoztatja a szervezetet, a szívet és a keringés rendszert. Nagyon figyeljünk oda, hogy mikor és hogyan használjuk nagyon fontos, hogy betartsuk az alapvető szaunázási szabályokat. Ha nem vagyunk teljesen egészségesek, akkor mindenképpen konzultáljunk kezelő orvosunkkal.

Forrás és bővebb információk: www.szaunaclub.hu